vrijdag 6 mei 2016

Laatste loodjes

Twee en een halve week, wat ging het toch snel! Natuurlijk missen we jullie heel erg, maar ik denk dat iedereen van ons er eigenlijk nog wel een weekje aan wil plakken....

Woensdag hebben we voor de laatste keer aan de klaslokalen gewerkt. Bij het lerarengebouw zit het dak er al op, de drie andere lokalen zijn ook bijna af. Wat een prestatie!
's Middags hebben we de meisjesschool bezocht. Tja, wat kan ik zeggen? Jezelf voorstellen in het Engels voor 300 Keniaanse meisjes is toch wel heel spannend :-) Het was in het begin wat ongemakkelijk, maar al snel kwamen ze naar ons toe. Voor we het wisten zaten er allemaal meisjes aan onze bruine en blonde plukken! Ja, dat vonden ze wel interessant :-)
We hebben met ze gekletst, foto's gemaakt, gevoetbald, een rondleiding gekregen etcetera. Heel gaaf om alles te zien. Allemaal hadden ze een uniform aan en gingen ze graag naar school.

Donderdagochtend was ons laatste tripje naar de tuin. De mais die op eerdere foto's amper te herkennen was staat nu al superhoog. De meloenen die we eind vorige week hadden geplant zijn ook al opgekomen, zo gaaf om te zien.'s Middags was het tijd voor afscheid in de kerk. Natuurlijk een speech van onze leraren, van Pastor Charles en vele anderen die meewerkten en er was zelfs een speech van ons. We zongen met onze groep voor de mensen het Onze Vader in het Nederlands wat ze erg konden waarderen. Zij zonden ook nog een afscheidsliedje en na de overdracht van de gift hebben we samen gezongen, gedanst, gekletst, theegedronken en genoten. Een hele geslaagde afsluiting dus!

Maar moeilijk is het wel hoor....ik denk dat we het allemaal wel gaan missen. Voi en de mensen die er wonen, de bergen, de kinderen, de gezelligheid en gastvrijheid, het eten, het weer natuurlijk en de heerlijke sfeer die er was. Wat hebben wij genoten, een gezellige meidengroep in Voi - een geweldig avontuur!

Gisterenavond was het nog inpakken, nog snel de laatste dingen regelen, spullen sorteren en weggooien. We hebben tot laat bij elkaar op de kamer gezeten, sommigen zijn zelfs met z'n vieren in een tweepersoonsbed in slaap gevallen (en er 's nachts weer uit gevallen natuurlijk!). We hebben gekletst, gegeten en genoten van onze laatste avond in Voi.
Helaas, het is nu 10.20 uur en we gaan om 11 uur echt vertrekken. Eerst naar Kilimajaro reizen en vanaf daar terug naar ons kikkerlandje vliegen.

We zien jullie snel. Wij hebben er erg van genoten, jullie konden hopelijk ook meegenieten. Bedankt voor alle steun, donaties en hulp, het heeft ons veel geholpen.

Hakuna Matata!

Miriam


Geen opmerkingen:

Een reactie posten