vrijdag 29 april 2016

Gastgezinnen en Safari

Deze week gingen we weer verder met werken, we gingen verder met onze klaslokaaltjes en in de tuin. We komen al aardig ver en het ziet er al goed uit!
Op maandag- en dinsdagmiddag gingen we naar gastgezinnen. Dat was voor iedereen een andere ervaring, sommigen hebben door Voi gelopen, anderen hebben gegeten en familie ontmoet en een paar mochten een kleine berg op hiken en konden over Tsavo East kijken! Voor iedereen een bijzondere ervaring, dat kan ik in ieder geval wel vertellen.

Woensdag was een bijzondere dag want we gingen op safari! Om 6 uur zouden we vertrekken, dus je raadt het al: om 5 uur de wekker natuurlijk....en iedereen met slaperige kopjes in de auto. Maar wat was die auto leuk! Het dak kon omhoog waardoor je goed om je heen kon kijken. We reden naar Tsavo East National Park met zonsopgang en kwamen al snel iets bijzonders tegen bij de ingang van het park. Een grote olifant kwam voorbij lopen, dat was natuurlijk een geweldige start van onze dag!
We hebben olifanten, thompson gazelles, impala's, wrattenzwijnen, zebra's, giraffen, hartenbeesten, een buffel, vervet aapjes, dikdiks (hele kleine antilopes van 50 cm), nijlpaarden, krokodillen, waterbokken, bavianen, hagedissen, salamanders, struisvogels, een arend, secretarisvogels gezien..... en dan hebben we nog niet alle soorten vogels en reptielen genoemd!

's Middags kwamen we bij de safari-lodge aan en gingen we lunchen. Wat een luxe! We hadden een zwembad met uitzicht over het park en we hebben er ontzettend van genoten. Toen het om 4 uur wat afkoelde hebben we nog 2 uur gereden. Helaas hebben we geen katachtigen gespot maar al die andere dieren maken dat wel goed. Aan het eind van deze safari hebben we nog gekeken naar souvenirs in een grote schuur. Onze dag was zeker geslaagd!
En nu weer aan het werk, wordt vervolgd....2 opmerkingen:

  1. Miriam, wat een mooie reis en wat een unieke ervaring. Die zal je je hele leven koesteren. Ik geniet met je mee.
    Marian Verburgt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie plaatjes en films! Wat een unieke ervaring voor alle meiden... Dit vergeet je nooit meer!! En ja... enkele zullen denk ik zeker nog een keer in hun leven terug gaan! ( ik denk dat ik dan echt wel meega :)) Editha Kraak

    BeantwoordenVerwijderen